Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:
Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Reklám

Névnapok
Ma 2018. 1. 22, hétfő, Vince napja van.
Holnap Zelma napja lesz.
FaceBook
Látogatók a weboldaladra
Kattanj.hu
Jogi nyilatkozat
A Felhő c. képet készítette Dave Wicks.

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.

Adatvédelmi és jogi nyilatkozat
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61001/2012.
Talált tárgy portál
semmi sincs veszve
Twitter követő
Megosztás
30/2011. (IX. 22.) BM rendelet a rendőrség szolgálati szabályzatáról
16. Eljárás talált tárgy esetén


20. § (1) Ha a rendőr – robbanó-, sugárzó, radioaktív, nukleáris vagy mérgező anyag kivételével – elhagyott dolgot talál, azt lehetőleg tanúk jelenlétében átvizsgálja, és jelentés kíséretében továbbítja az illetékes önkormányzat jegyzőjéhez.
(2) A rendőr az állampolgár által talált dolgot – a lőfegyver, gáz- és riasztófegyver, légfegyver, lőszer, pirotechnikai termék, kábítószer, pszichotróp anyag, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, okmány, hatósági jelzés kivételével – csak akkor veszi át, ha annak a találó által a jegyzőhöz történő beszolgáltatása valamilyen oknál fogva nem lehetséges. A talált dolog rendőri átvételéről elismervényt kell adni. Arról, akit a rendőr a talált dologgal a polgármesteri hivatalhoz irányít, a hely, az idő, a talált dolog megnevezésével szolgálati elöljárójának haladéktalanul jelentést tesz.
(3) A (2) bekezdésben kivételként meghatározott talált eszközöket és anyagokat az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervhez kell beszolgáltatni. A beszolgáltatásról két példányban jegyzőkönyvet kell felvenni, a jegyzőkönyv egy példányát a megtalálónak kell átadni. A jegyzőkönyv alapján az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott illetékes szerv lefolytatja a közigazgatási hatósági eljárást és rendelkezik a dologról. Ezek a dolgok csak a birtoklására érvényes engedéllyel rendelkező jogosultnak adhatók ki.
(4) A rendőr a megtaláló személytől átvett dolgot – a (3) bekezdésben meghatározott kivétellel – haladéktalanul továbbítja a jegyzőhöz.

17. Az értesítés rendje elhagyott robbanó-, sugárzó, radioaktív, nukleáris vagy mérgező anyag találása esetén


21. § (1) Ha a rendőrnek elhagyott robbanó-, sugárzó, radioaktív, nukleáris vagy mérgező anyag találásáról tesznek bejelentést, vagy ilyen anyag találása jut tudomására, valamint a körülmények alapján feltehető, hogy a talált csomag ilyen anyagot vagy robbanószerkezetet tartalmaz, a találás helyére megy, és intézkedik az élet- és vagyonbiztonság megóvása érdekében. A rendőr a találásról jelentést tesz az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott illetékes szerv ügyeletesének.
(2) Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott illetékes szerv ügyeletese a szolgálati út betartásával
a) robbanóanyag, robbanó szerkezet találásáról a Készenléti Rendőrség ügyeletét és a Terrorelhárítási Központ ügyeletét,
b) mérgező, sugárzó, radioaktív, nukleáris anyag találásáról a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv ügyeletét, az Országos Rendőr-főkapitányság (a továbbiakban: ORFK) Főügyeletét és a Terrorelhárítási Központ ügyeletét,
c)24 ha a talált sugárzó, radioaktív, nukleáris, továbbá mérgező anyag vagy az ezekkel kapcsolatos intézkedések a Készenléti Rendőrség által védett létesítményeket, biztosított rendezvényeket, továbbá a védett személyek programhelyszínét érintik, a Készenléti Rendőrség ügyeletét
haladéktalanul értesíti.
(3) A Magyar Honvédség Tűzszerész Ügyeletét kell értesíteni katonai robbanószerkezet találása esetén, kivéve ha
a) a katonai robbanószerkezetet bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használták fel vagy arra szánták,
b) a katonai robbanószerkezetre követték el a bűncselekményt.

18. Eljárás állati tetem és sérült állat találása esetén


22. § Ha a rendőr közterületen állati tetemet talál, erről értesíti a gyepmesteri szolgálatot, sérült állat találása esetén a hatósági állatorvost vagy a jegyzőt.

19. Eljárás az államhatáron átkóborolt háziállat és az államhatáron elháríthatatlan ok következtében átkerült tárgy találása esetén


23. §25 Ha a rendőr az államhatáron átkóborolt háziállatot vagy az államhatáron elháríthatatlan ok következtében átkerült tárgyat talál, akkor jelentést tesz a területileg illetékes határrendészeti kirendeltség, ennek hiányában tevékenység-irányítási központ ügyeletesének, aki értesíti a jegyzőt, hogy intézkedjen az állat vagy tárgy biztonságos elhelyezésére, az államhatárról szóló törvényben és nemzetközi szerződésben meghatározott feladatok végrehajtására.
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.
Dátum / Idõ
 
Szavazás


Hogyan talált rá a talált tárgy oldalra?Internetes keresőben

Véletlenül

Ismerősöm ajánlotta

Másik portálon hivatkozásként

Egyéb módon

Keresés Talált tárgy portál
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


admin - 25 júl : 13:59
Kedves Találók!
Feltétlenül olvassák el a jobb felső sarokban a PTK és a BTK találásra vonatkozó szabályait!
admin - 07 aug : 12:02
Most érkeznek az e-mailek
admin - 24 júl : 13:48
Kedves Látogatók! Sajnos az e-maileket megint nem kapom meg, így késhetnek a regisztrációk és a hír kikerülések. Ha lehetséges az új hírekről kérek értesítést a bfimre@gmail.com címre.
admin - 25 ápr : 10:31
Kedves Látogató!
Spamrobotokkal való harc jegyében sajnos a regisztrációt ellenőrzés alá kellett vonni, csak admin joggal lehet aktiválni. Ráadásul az ezzel, illetve hírbeküldéssel kapcsolatos e-maileket sem kaptam meg napokig. Javasolnám a fészbuk oldalunkon is elhelyezni és osztani a hirdetéseket, ahogy tudok, természetesen ránézek az oldalra.
admin - 29 jún : 07:53
Tisztelt hír beküldők! Talált, elvesztett tárgyak hír beküldésénél a cím mező a hír címe, nem a beküldő lakcíme.
admin - 31 dec : 15:10
Boldog, érték elvesztés mentes, vagy megtalálásos új évet kívánok minden kedves ide látogatónak! Fodor Imre szerk.
admin - 26 dec : 15:01
Tisztelt Látogató, kérem/kérlek FaceBookon, Iwiwen, Twitteren stb helyeken ossza/oszd meg az oldalt. Köszönöm.
admin - 17 júl : 22:13
Létrehoztam az oldallal kapcsolatos fórumot. Előre is köszönök minden
javaslatot, ötletet az oldal jobbá, népszerűbbé, hasznosabbá tételére.
admin - 19 jún : 20:52
Kedves Látogató!
Az elveszett, talált tárgyakhoz kép is csatolható, jelenleg csak regisztrált felhasználóknak.
admin - 25 ápr : 20:56
Kedves Látogató! Kérlek, ajánld az oldalt, mert másoknak is szüksége lehet rá. Weblap tulajdonosoknak link-, vagy bannercserét ajánlok.

Számláló